ВИДЕО: Кој ќе победи – робот контролиран од човек или вештачка интелигенција?

Ваков дуел досега не сме виделе, а научниците имаат намера да го унапредат и дополнително да го подобрат роботот што го контролираа. Иако во последните години се зачестени апокалиптичните предупредувања…

Текстот ВИДЕО: Кој ќе победи – робот контролиран од човек или вештачка интелигенција? е превземен од USB.mk.