(ВИДЕО) Конкурент на Tesla од Кина: Хуманоиден робот на Kepler

Има се повеќе компании кои се занимаваат со хуманоидни роботи, а меѓу нив е и кинеската Kepler, која ќе го претстави својот производ наречен „Forerunner“ на CES во Лас Вегас….

Текстот (ВИДЕО) Конкурент на Tesla од Кина: Хуманоиден робот на Kepler е превземен од USB.mk.