ВИДЕО: НАСА е чекор поблиску до враќање на луѓето на Месечината, лансиран е сателитот CAPSTONE

Компанијата Rocket Lab успешно го лансираше cubesat сателитот CAPSTONE за американската вселенска агенција НАСА, кој во иднина ќе орбитира околу Месечината. Лансирањето на сателитот CAPSTONE е мал, но важен чекор…

Текстот ВИДЕО: НАСА е чекор поблиску до враќање на луѓето на Месечината, лансиран е сателитот CAPSTONE е превземен од USB.mk.