ВИДЕО: Оштетениот руски „Сојуз“ слета на Земјата

Оштетената руска капсула Сојуз МС-22 слета на Земјата денеска, три месеци откако од леталото почна да истекува течност за ладење додека беше приклучено на Меѓународната вселенска станица (ISS). Модулот го…

Текстот ВИДЕО: Оштетениот руски „Сојуз“ слета на Земјата е превземен од USB.mk.