(Видео) Првиот турски астронаут и уште тројца членови на екипажот лансирани кон Меѓународната вселенска станица

Првиот турски астронаут и уште тројца членови на екипажот од Европа беа лансирани вчера од Флорида на патување до Меѓународната вселенска станица во комерцијална мисија на приватната компанија „Аксиом Спејс“…

Текстот (Видео) Првиот турски астронаут и уште тројца членови на екипажот лансирани кон Меѓународната вселенска станица е превземен од USB.mk.