ВИДЕО: Русија лансираше вселенско летало, сака повторно да слета на Месечината по 47 години

Русија денеска го лансираше своето прво вселенско летало за слетување на Месечината по 47 години, во обид да биде првата сила што ќе изврши меко слетување на јужниот пол на…

Текстот ВИДЕО: Русија лансираше вселенско летало, сака повторно да слета на Месечината по 47 години е превземен од USB.mk.