ВИДЕО: Шпанската ракета Миура 1 треба да биде лансирана до крајот на годинава

Шпанската компанија PLD Space објави дека успешно ги завршила статичките тестови на својата ракета. Тоа е голем успех, кој е кулминација на 11 години напорна работа и кој го отвора…

Текстот ВИДЕО: Шпанската ракета Миура 1 треба да биде лансирана до крајот на годинава е превземен од USB.mk.