ВИДЕО: Сондата Juice лансирана кон Јупитер, успешно се одвои од ракетата

Европската сонда Juice беше лансирана вчера попладне по локално време од Европскиот вселенски центар во Куру, Француска Гвајана, на најдолгиот лет на Европската вселенска агенција (ESA) и успешно се одвои…

Текстот ВИДЕО: Сондата Juice лансирана кон Јупитер, успешно се одвои од ракетата е превземен од USB.mk.