ВИДЕО: SpaceX лансираше и спушти три ракети за помалку од 37 часа

Компанијата SpaceX изврши три вселенски мисии за помалку од два полни дена. Последното од трите лансирања се случи на 19 јуни, кога двофазната ракета Фалкон 9 беше лансирана од Кејп…

Текстот ВИДЕО: SpaceX лансираше и спушти три ракети за помалку од 37 часа е превземен од USB.mk.