ВИДЕО: Суперсоничниот авион Х-59 помина два клучни теста пред првиот лет

Суперсоничниот авион на НАСА Х-59 помина два клучни теста и сега е чекор поблиску до првиот лет. X-59 е заеднички проект на НАСА и компанијата Lockheed Martin кој добро напредува,…

Текстот ВИДЕО: Суперсоничниот авион Х-59 помина два клучни теста пред првиот лет е превземен од USB.mk.