ВИДЕО: Вештачка интелигенција стана презентер на вести

Сајтот „Kuwait News“ ја претстави Феда – презентер на вести генериран од вештачка интелигенција. Претставниците на овој кувајтски медиум ветуваат дека во иднина нивниот водител ќе може да чита вести…

Текстот ВИДЕО: Вештачка интелигенција стана презентер на вести е превземен од USB.mk.