ВИДЕО: VR игрите помагаат да се процени нечија интелигенција

Резултатите од тестот покажуваат дека VR игрите можат да бидат корисна алатка за предвидување на нечии работни перформанси. Гејмерите кои завршуваат VR игри побрзо од другите имаат повисоки нивоа на…

Текстот ВИДЕО: VR игрите помагаат да се процени нечија интелигенција е превземен од USB.mk.