Виена ќе произведува „зелено“ гориво од отпад, отворена е нова истражувачка фабрика

Првата истражувачка фабрика во светот неодамна беше отворена во подрачјето Simmeringer Haide во главниот град на Австрија, каде експерти од различни области работат на идни енергетски решенија и производство на…

Текстот Виена ќе произведува „зелено“ гориво од отпад, отворена е нова истражувачка фабрика е превземен од USB.mk.