Во Амазонската прашума откриен ѕид од ледено доба со насликани луѓе и животни

Во Амазонската прашума се откриени карпи на кои се насликани десетина илјади животни и луѓе. Цртежите се стари 12.500 години и сè уште се јасно видливи на ѕидот, кој се…

Текстот Во Амазонската прашума откриен ѕид од ледено доба со насликани луѓе и животни е превземен од USB.mk.