Во Америка покрената истрага против компанијата која го создаде ChatGPT

Американската Федерална трговска комисија (FTC) започна опсежна истрага против OpenAI, производителот на ChatGPT, за можни прекршувања на законите за заштита на потрошувачите. FTC, според Си-Ен-Ен, истражува дали четботот им наштетил…

Текстот Во Америка покрената истрага против компанијата која го создаде ChatGPT е превземен од USB.mk.