Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка

Откривањето на златник на јужниот брег на Њуфаундленд, Канада, може да ги оспори историските наративи за првиот европски контакт во регионот, бидејќи тоа му претходи на пристигнувањето на истражувачот Џон…

Текстот Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка е превземен од USB.mk.