Во Перу пронајдена мумија стара најмалку 800 години (ВИДЕО)

Мумија, за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, е најдена на брегот на Перу. Археолозите утврдиле дека станува збор за останки на лице кое потекнува од заедница…

Текстот Во Перу пронајдена мумија стара најмалку 800 години (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.