Во Русија почна да се тестира плаќање стока со скенирање на лицето

Експертите велат дека преминот кон плаќање со помош на биометриски податоци би можел да биде забрзан поради ширењето на коронавирусот. Во Русија во продавниците за прехранбена стока почна тестирање на…

Текстот Во Русија почна да се тестира плаќање стока со скенирање на лицето е превземен од USB.mk.