Во Шкотска пронајдена најстарата фосилизирана стоногалка

Фосилизирано суштество налик на стоногалка, беше откриено во Шкотска и е, можеби, најстарото познато копнено животно – скромен „пионер“ на земниот живот од пред 425 милиони години. Според научниците, фосилот…

Текстот Во Шкотска пронајдена најстарата фосилизирана стоногалка е превземен од USB.mk.