(Во живо) Јапонците се обидуваат да слетаат на Месечината

Јапонија денеска околу 16 часот започна со тежок „вселенски маневар“ и ќе се обиде за прв пат да слета на површината на Месечината. Досега во тоа успеале само четири земји:…

Текстот (Во живо) Јапонците се обидуваат да слетаат на Месечината е превземен од USB.mk.