Volkswagen би можел да продаде повеќе електрични автомобили од Tesla веќе во 2024 година

Во текот на следните неколку години, двата производители на автомобили ќе се борат за водечка улога во глобалната продажба на електрични возила, оставајќи го остатокот од автомобилската индустрија далеку зад…

Текстот Volkswagen би можел да продаде повеќе електрични автомобили од Tesla веќе во 2024 година е превземен од USB.mk.