Volkswagen го презема европскиот пазар на електромобили

Најпродаваното електрично возило во Европа во октомври 2020 година е Volkswagen ID.3, со испорачани 10.475 примероци. Компанијата Volkswagen со деценеии го имаше најпродаваниот конвенционален автомобил во Европа – моделот „Голф“, а сега, се…

Текстот Volkswagen го презема европскиот пазар на електромобили е превземен од USB.mk.