Volvo целосно ќе премине на електрични автомобили до 2030. година

Шведската компанија Volvo соопшти дека до 2030 година планира да премине на продажба на електрични автомобили за да останат конкурентни на пазарот. Сите останати модели со мотори со внатрешно согорување,…

Текстот Volvo целосно ќе премине на електрични автомобили до 2030. година е превземен од USB.mk.