Windows 98 повеќе нема да го „придвижува“ вселенско летало во орбитата околу Марс

Европската вселенска агенција (ESA) ќе спроведе големо ажурирање на вселенското летало Mars Express, што ќе овозможи големи подобрувања во научните способности на леталото. Мисијата за истражување на вселената Mars Express…

Текстот Windows 98 повеќе нема да го „придвижува“ вселенско летало во орбитата околу Марс е превземен од USB.mk.