Xiaomi го претстави својот прв електричен автомобил

Кинескиот производител на паметни телефони Xiaomi денеска го претстави своето прво електрично возило и веднаш ја објави својата намера да стане еден од петте најдобри светски производители на автомобили. Наречен…

Текстот Xiaomi го претстави својот прв електричен автомобил е превземен од USB.mk.