Xiaomi основа оддел за развој на автономни автомобили и бара дури 500 експерти

Дека Xiaomi сака да се посвети на развојот на автономни автомобили беше најавено уште во март годинава. Тогаш истакнаа дека планираат да инвестираат 1,5 милијарди долари во целиот проект. Основачот…

Текстот Xiaomi основа оддел за развој на автономни автомобили и бара дури 500 експерти е превземен од USB.mk.