Xiaomi почна да произведува електрични автомобили, преплавени се со нарачки

Кинескиот Xiaomi ги предупредува потенцијалните купувачи на електричниот седан SU7 дека можеби ќе треба да чекаат четири до седум месеци за нивниот автомобил поради големата побарувачка. Производителот на паметни телефони…

Текстот Xiaomi почна да произведува електрични автомобили, преплавени се со нарачки е превземен од USB.mk.