„За 20 години, милијарда хуманоидни роботи ќе одат по Земјата“

Милијардерот Илон Маск се огласи на социјалните мрежи за да ја изрази својата согласност со предвидувањето на колегата дека на Земјата за две децении ќе има околу милијарда хуманоидни роботи….

Текстот „За 20 години, милијарда хуманоидни роботи ќе одат по Земјата“ е превземен од USB.mk.