Започна: Италија го забранува ChatGPT

OpenAI е обвинет за незаконско собирање лични податоци на корисниците и е привремено забранет во Италија. Регулаторното тело во Италија издаде извршна забрана за четботот за вештачка интелигенција ChatGPT. Креаторот…

Текстот Започна: Италија го забранува ChatGPT е превземен од USB.mk.