Земјотрес во светот на технологијата: Шефот на OpenAI ненадејно беше сменет

Одборот на американската компанија OpenAI, која го создаде системот за вештачка интелигенција ChatGPT, соопшти дека го отпуштила ко-основачот и извршен директор на компанијата, Сем Алтман, откако изјавил дека не бил…

Текстот Земјотрес во светот на технологијата: Шефот на OpenAI ненадејно беше сменет е превземен од USB.mk.