Златните риби можат да насочуваат роботски возила кон копно

Истражувачи од Универзитетот „Бен-Гурион“ во Беершеба, Израел, открија дека вродените навигациски способности на златната риба ѝ овозможуваат да насочува роботско возило кон копно. Но, тоа – доколку таа добие награда…

Текстот Златните риби можат да насочуваат роботски возила кон копно е превземен од USB.mk.