300 луѓе во изолација по ширењето на коронавирус во ноќн клуб во Цирих

Здравствените власти на Цирих наредија десетдневна изолација за речиси 300 гости и вработени во еден ноќен клуб, откако еден од посетителите имал позитивен тест на коронавирус и било докажано дека заразил уште неколкумина. Тој бил во клубот на 21 јуни и четири дена подоцна имал позитивен тест, исто како и пет други лица со кои … Continue reading 300 луѓе во изолација по ширењето на коронавирус во ноќн клуб во Цирих

Текстот 300 луѓе во изолација по ширењето на коронавирус во ноќн клуб во Цирих е превземен од Reporter.mk.