50 години од премиерата на „Кум“: Копола го сними откако сите други одбиле и го освои Холивуд

Премиерата на култниот „Кум“, кој ја воведе публиката во светот на мафијата, се одржа пред точно 50 години. Уште тогаш успеа да ги собори рекордите на киноблагајните, а беше награден и со три „Оскари“, меѓу кои и за најдобар филм. Но, во прво време режисерот Френсис Форд Копола, кој имал 29 години во тоа време, одбил … Continue reading 50 години од премиерата на „Кум“: Копола го сними откако сите други одбиле и го освои Холивуд

Текстот 50 години од премиерата на „Кум“: Копола го сними откако сите други одбиле и го освои Холивуд е превземен од Reporter.mk.