Америка ги менува правилата за извршување на смртна казна

Американското министерство за правда ги измени протоколите за извршување на смртна казна. Со новите измени, федералните осуденици на смрт, сега може да се убиваат и на други начини, освен со смртоносна инекција. Според правилата кои во петокот беа објавени во Сојузниот регистар, американската влада сега би можела да користи каков било друг начин, пропишан со … Continue reading Америка ги менува правилата за извршување на смртна казна

Текстот Америка ги менува правилата за извршување на смртна казна е превземен од Reporter.mk.