Aстероид со големина на стадион денеска ќе помине покрај Земјата

Американската вселенска агенција НАСА предупреди на дожд од астероиди кои се движат кон Земјата, а нивниот дијаметар се движи од 10 до 213 метри. НАСА постојано ја следи состојбата во вселената и открива астероиди кои се потенцијална закана за Земјата, а неделаva не е исклучок бидејќи најмалку пет вселенски карпи се очекува да поминат покрај … Continue reading Aстероид со големина на стадион денеска ќе помине покрај Земјата

Текстот Aстероид со големина на стадион денеска ќе помине покрај Земјата е превземен од Reporter.mk.