Астролози откриле далечна галаксија која полека почнува да исчезнува

Астрономите и научниците од Европската јужна опсерваторија открија галаксија во вселената која полека почнува да згаснува. Тоа велат дека може да биде значајно откритие во разбирањето на вселената и животот во галаксијата. Како што навеле од Европската јужна опсерваторија, галаксијата умира кога ќе престане да се формираат ѕвезди. Галаксијата која ја откриле, со неверојатна брзина … Continue reading Астролози откриле далечна галаксија која полека почнува да исчезнува

Текстот Астролози откриле далечна галаксија која полека почнува да исчезнува е превземен од Reporter.mk.