Австралијанците ги чека затвор ако се вратат дома од Индија поради коронакризата

Австралиските граѓани кои се враќаат дома од Индија може да се соочат со затворска казна и од пет години или парични казни, затоа што владата го прогласи патувањето привремено нелегално. Од министерството за здравство кажаа дека  оваа одлука ја донеле заради процентот на луѓе во карантин кои се заразиле со ковид-19 во Индија. Претходно, Австралија … Continue reading Австралијанците ги чека затвор ако се вратат дома од Индија поради коронакризата

Текстот Австралијанците ги чека затвор ако се вратат дома од Индија поради коронакризата е превземен од Reporter.mk.