Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Британската колонија Барбадос следната недела ќе ја отфрли кралицата Елизабета Втора како шефица на државата и ќе ги раскине преостанатите империјални врски со Британија. Ова се случува речиси 400 години откако првите англиски бродови пристигнале на карипскиот остров. Барбадос е првата држава која ја отфрла власта на британската круна, откако Маврициус го направи тоа пред … Continue reading Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Текстот Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република е превземен од Reporter.mk.