Бебето од албумот „Невермајнд“ пак ја тужи „Нирвана“ иако веќе изгуби на суд

Спенсер Елден, кој како бебе беше фотографиран гол за обвивката на албумот „Невермајнд“ на „Нирвана“, поднесе нова тужба против рок-бендот за сексуална експлоатација. Неговиот случај пред десет дена веќе беше отфрлен од Судот во Калифорнија. Елден првпат поднесе тужба лани во август и бараше отштета од 150.000 долари од секој од 15-те обвинети:  поранешните членови … Continue reading Бебето од албумот „Невермајнд“ пак ја тужи „Нирвана“ иако веќе изгуби на суд

Текстот Бебето од албумот „Невермајнд“ пак ја тужи „Нирвана“ иако веќе изгуби на суд е превземен од Reporter.mk.