Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Астрономите забележале чудни радиобранови кои доаѓаат од средиштето на Млечниот Пат. Според нова студија, забележаниот енергетски сигнал не е како другите досега проучени феномени, и сугерира на претходно непознат ѕвезден објект, пренесува „Си-ен-ен“. Житенг Ванг, автор на новата студија во „Астрофизикал џурнал“ открива дека светлината на објектот значително варира, а неговиот сигнал постојано се „вклучува … Continue reading Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците

Текстот Чудни радиобранови од средиштето на Млечниот Пат ги збунуваат научниците е превземен од Reporter.mk.