Џузепе Патерно дипломира на 97 години и сака да продолжи да студира

97-годишниот Џузепе Патерно стана најстариот Италијанец кој дипломирал, па по тој повод на Универзитетот во Палермо се одржа свеченост на која му беше врачен и Ловоров венец. На свеченоста ја доби дипломата за завршени студии по историја и филозофија. Со него беа и неговите деца, внуци и правнуци. „Учи и никогаш не се откажувај“, порача Патерно … Continue reading Џузепе Патерно дипломира на 97 години и сака да продолжи да студира

Текстот Џузепе Патерно дипломира на 97 години и сака да продолжи да студира е превземен од Reporter.mk.