(Фото) 12-годишно дете откри коски од диносаурус стари 69 милиони години

Дванаесетгодишниот Нејтан Хрушкин открил скелет од диносаурус стар 69 милиони години додека со неговиот татко шетал во во државата Алберта, Канада. Младиот аматер-палеонтолог шетал со неговиот татко во областа богата со фосили кога видел стари коски што излегуваат од карпата. Нејтан рекол дека останал без зборови кога ги видел коските. „Бев толку шокиран што не бев ни … Continue reading (Фото) 12-годишно дете откри коски од диносаурус стари 69 милиони години

Текстот (Фото) 12-годишно дете откри коски од диносаурус стари 69 милиони години е превземен од Reporter.mk.