(Фото) Метеор го осветли небото над Велика Британија

Голем метеор синоќа го осветлил небото над Велика Британија, и направил редок небесен спектакл, кој можел да се види од повеќе британски градови. Вселенското тело било забележано нешто пред 22 часот, по локално време и можело да се види околу седум секунди. Британската „Служба за метеори“ и група астрономи-аматери кои снимаат вакви појави од 2012 … Continue reading (Фото) Метеор го осветли небото над Велика Британија

Текстот (Фото) Метеор го осветли небото над Велика Британија е превземен од Reporter.mk.