(Фото) Згодна италијанска полицајка го чува редот на островот Корчула

Згодна италијанска полицајка прошета по хрватскиот остров Корчула. Во придружба на нејзин колега од Хрватска, полицајката разменуваше искуства заедно со тамошните граѓани и туристи.

Ова лето низ подрачјето на Сплит работат 16 странски полицајци. Освен од Италија, полицајци доаѓаа од Франција, Чешка, Словачка, Полска, Германија и Босна и Херцеговина, објавила Полициската управа во Сплит.

 

Текстот (Фото) Згодна италијанска полицајка го чува редот на островот Корчула е превземен од Reporter.mk.