(Галерија) Филмските костимографи копираат туѓи костими

„Зошто да трошите пари на нови работи кога можете едноставно да ги користите старите?“ е мотото со кое се водат некои костимографи. Тие одлучиле да употребат костими кои веќе се искористени во некои други филмови, или барем ја ископирале идејата. Повеќето филмови и ТВ-серии едноставно немаат доволно голем буџет да обезбедат потполно нов костим за сите глумци. Во секој случај, ако некој фустан е особено убав, па зошто да не го искористите повторно?

1. Гордост и предрасуда (2005) – Разум и чувствителност (2008)

2. Елизабет (1998) – Камелот (2011)

3. Трачерка (2010) – Дневниците на Кери (2013)

4. Опасни врски (1998) – Хокус Покус (1993)

5. Глава во облаци (2004) – Трка (2016)

6. Мојата братучетка Рејчел (2017) – Викторија (2017)

7. Љубовницата на матадорот (2008) – Бруклин (2015)

8. Изабел (2014) – Празната круна (2016)

9. Војвотката (2008) – Скандалозната Леди В (2005)

10. Гордост и предрасуда и зомбиња (2016) – Мери Шели (2018)

11. Луѓето од Менхетен (2009) – Тајниот живот на куќните помошнички (2011)

12. Снежана и ловецот (2012) – Во едно далечно време (2017)

 

Текстот (Галерија) Филмските костимографи копираат туѓи костими е превземен од Reporter.mk.