(Галерија) Марс низ објективот на роверот “Персеверанс“

Пред две  недели роверот „Персеверанс“ се спушти на површината на Марс по седуммесечно патување од Земјата. Од таму, испрати фотографии од околината на местото на слетување, кратерот Језеро, 49 километри широка депресија северно од екваторот на планетата. Главната цел на мисијата на „Персеверанс“ е да бара траги на древен примитивен живот, што можеби постоел, она што … Continue reading (Галерија) Марс низ објективот на роверот “Персеверанс“

Текстот (Галерија) Марс низ објективот на роверот “Персеверанс“ е превземен од Reporter.mk.