Гугл казнет со 177 милиони долари

Гугл е казнет со 177 милиони долари во Јужна Кореја поради користење на својата доминантна позиција на пазарот за да го спречи развојот на ривалот Андроид. Договорот кој е потпишан со Гугл ги спречува производителите на телефони, вклучувајќи ги и корејските компании Самсунг и ЛГ, да креираат и инсталираат свои верзии на Андроид ОС на … Continue reading Гугл казнет со 177 милиони долари

Текстот Гугл казнет со 177 милиони долари е превземен од Reporter.mk.