Интересни факти за родените во октомври

Луѓето кои се родени во октомври се многу одговорни кога станува збор за работата, а исто така се и многу романтични во љубовта. Дознајте што ги прави поинакви од другите:

Романтични и шармантни

Родените во октомври се шармантни и романтични личности со кои владее Венера. Тие се познати и како миротворци, личности кои со својата харизма можат да бидат фини и дипломатични.

Секогаш одговорни

Родените во овој месец се карактеризираат со силна одговорност. Тие се оние кои секогаш ги исполнуваат своите ветувања и кои секогаш покажуваат најголема одговорност на работа или во друштво.

Невенот е нивното цвеќе

Невенот е билка која може да порасне до 60 сентиметри и која е ценета поради своите лековити моќи. Невенот се користи за ублажување на рани, осекотини, убоди од инсекти, но и генерално ја прави кожата поубава.

 

Сакаат спорт

Тие се спортски типови. Имаат силни коски и мускули и ги обожаваат спортовите. Истражувањето спроведено во 2015 година покажува дека бебињата родени во октомври покажуваат значително подобри резултати на физичките тестови, за разлика од останатите бебиња.

Текстот Интересни факти за родените во октомври е превземен од Reporter.mk.