„Како се викаме, да знам за која држава да навивам“ – твитерџиите за ракометот и промената на името

Првиот натпревар на Македонија на Светското првенство во ракомет и победата против Јапонија, што се играше во исто време додека се одржува седницата за промена на името, ги поттикна твитерџиите да ги спојат спортот и политиката. Забавата се префрли на социјалните мрежи, а редакцијата на „Репортер“ избра некои од најинтересните твитови.


Текстот „Како се викаме, да знам за која држава да навивам“ – твитерџиите за ракометот и промената на името е превземен од Reporter.mk.