Колоси на слободата

Во скопскиот Жена парк две ромски деца, голи се разладуваат со шие со вода.  Кога ќе го зафати Скопје топлото време и летните горештини не ретко има бањаање по градските фонтаните. Голите ромчиња измамија насмевки кај минувачите во Центраот на градот.